Welcome to FANatical About Baseball
Custom Search
World Series Trivia | Baseball Sportscasters | Baseball Legends from Grover Alexander to Cy Young

Home >> FUN Trivia Quizzes >> Sports >> Baseball >> Colorado Rockies

Browse Trivia Quizzes
...Am I
American Civics
Baseball
Business
Classic Cartoons
Greatest Hits
Food and Drink
Holiday
Movie
Music
National Parks
Old West
Rock and Roll
Sports
Stars, Movie & TV

TV Shows

Ultimate Place Names
US Geography
US History
US Military History
US States History Made Easy
Vehicles (Cars & Motorcycles)
Western Films
Western Stars
Westerns TV
What's My Place Name?
Where Are Famous People Buried?
Year In Music
Year In Westerns
 

Colorado Rockies: 2009

Test your baseball knowledge of the Colorado Rockies.
Get up to bat in this Alan's FANatical About Baseball Trivia Quiz.
"Check Your Answers" at the end of the quiz.Trivia powered by ABE

1) The National League approved Denver and Miami, Florida as the sites for two expansion teams to begin play in 1993.  What date were they approved?

A. July 5, 1990
B. July 5, 1991
C. July 5, 1992
D. July 5, 1993

2) Who was the first team they played during the regular season?

A. Philadelphia Phillies
B. Florida Marlins
C. New York Mets
D. Atlanta Braves

3) Who was the first manager of the Rockies?

A. Larry Bowa
B. Bob Brenly
C. Rex Reed
D. Don Baylor

4) Prior to the 1995 season, the Rockies acquired free agent outfielder Larry Walker, previously of the Montreal Expos. He would form the group known as the "Blake Street Bombers" , named after the street on which new ballpark Coors Field was located. Who was NOT a bomber?

A. Andres Galarraga
B. Manny Boggs
C. Vinny Castilla
D. Ellis Burks

5) The Rockies were broken up after the 1997 season when an aging Andres Galarraga signed with the Atlanta Braves as a free agent. His replacement was the club's first-round draft pick in 1995 out of the University of Tennessee. Who is this player?

A. Todd Helton
B. Wade Phillips
C. Ken Stabler
D. Alex Cooper

6) A two-time NL Manager of the Year who had won the World Series with the Florida Marlins two years earlier, was expected to bring the Rockies back into contention in 1999. Who was this person?

A. Buck Showalter
B. Bob Brenley
C. Jim Leyland
D. Rusty Staub

7) Who would become the Rockies third manager?

A. Jay Bell
B. Buddy Bell
C. Bob Booze Bell
D. Todd Bell

8) Preston Wilson and Larry Walker spent much of the season on the disabled list, the Rockies were forced to bring up a player who had been slated to start the season at Triple-A. Who was this player?

A. Shawn Chacon
B. Luis Gonzales
C. Chad Davis
D. Matt Holliday

9) Who did the Rockies tie for the wildcard in the National League?

A. San Diego Padres
B. Philadelphia Phillies
C. Los Angeles Dodgers
D. Houston Astros

10) At 5,280 feet above sea level, Denver is the highest city with a Major League Baseball team. At 1,223 feet above sea level, who is the second highest city with a Major League Baseball team?

A. Milwaukee
B. St. Louis
C. Phoenix
D. Houston


Colorado Rockies: 2009
 [
Answers]

1) B.  2) C.  3) D.  4) B.  5) A.  6) C.  7) B.  8) D.  9) B.  10) C.

More Baseball

 
 


Powered by ... All text is available under the terms of the GNU Free Documentation License.
E-mail | AlansKitchen Privacy Policy | Thank you